2020-07-28 12:41:26• hírek • Agerpres/Szatmár.ro

Szerda reggel tartják az idei tanügyi versenyvizsgát

Illusztráció
Illusztráció

Szerdán tartják az írásbeli vizsgát a rendes tanári állásokra – tájékoztat az oktatási minisztérium keddi közleménye. A vizsga 9-kor kezdődik, a vizsgázók 8 óra 15 perctől foglalhatják el helyeiket, betartva a társadalmi távolságtatás szabályait.

A dolgozatokat kék színű tintával vagy golyóstollal kell írni, a rajzokat grafitceruzával lehet elkészíteni, segédeszközök, telefonok használta tilos. Akit csaláson kapnak, kizárnak a vizsgáról.

Szatmár megyében idén, 1363 helyre pályázhatnak a pedagógusok, melyek közül 339 teljes katedra, 1024 pedig fél, vagy negyed katedra, illetve 1-2 órás állások. A 339 teljes katedra közül 51 esetben hirdettek meg címzetes állást, így azok, akik szerdán legalább 7-esre vizsgáznak, nagy eséllyel foglalhatnak el végleges állást maguk számára. Ugyanakkor 288 esetben bár teljes katedrát választhat majd magának a sikeresen vizsgázó pedagógus, de ezek az állások csak 1, legfeljebb 2 évre szólnak majd. Ezen katedrák elfoglalásához legalább 5-ösre kell vizsgázzon a pályázó pedagógus. Akik viszont nem érik el az 5-öst, a hatályban lévő törvények szerint nem taníthatnak a következő tanévben.

Szatmár megyében a versenyvizsgát két helyszínen tartják, az óvó-, és tanítónők a Grigore Moisil Általános Iskolában vizsgáznak majd, míg azokat akik gimnáziumi vagy líceumi katedráért versenyeznek, a Mihai Eminescu Főgimnáziumban fogadják.

Az első eredményeket augusztus 4-én hozzák nyilvánosságra. A fellebbezéseket augusztus 4-én és 5-én lehet benyújtani, a végleges eredményeket augusztus 11-én teszik közzé.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: